donderdag 22 juli 2010

Afscheid :'-(

Photobucket
Ik ga jullie verlaten voor drie weekjes.
Vandaag nog werken, morgen inpakken,soppen etc, en zaterdag wegwezen!
Voor degenen die weggaan of zijn een hele fijne vakantie!!
Voor degenen die het thuisfront bewaken: rustig aan genoeg drinken etc.

vrijdag 16 juli 2010

The spirit!!

Wat het is weet ik niet, maar in eens heb ik de spirit te pakken, na jaaaaaaren te hebben geroepen dat ik het niet meer doe, ben ik begonnen met sporten, en lijnen..
Nou snap ik dat het voor jullie niet zo wereldschokkend is, maar wanneer je mij wat langer kent, zou je zeker erg verbaast zijn.
Na jaren van afvallen en weer aankomen, ben ik jaren terug zeer drastisch gestopt met lijnen, ik besloot dat op hetzelfde gewicht blijven beter was als jojoeen, en daardoor steeds zwaarder worden,en dat was dat.
Totdat ik vorige week foto's zag van een jaar of 6 terug, met een broekje dat ik nu niet meer pas, conclusie, maar weer eens op de weegschaal. De laatste 6 jaar was ik dus evenzoveel kilo's aangekomen. Wanneer je een kilo per jaar aankomt valt het niet zo op, maar over twintig jaar gezien.... Ik ben nu zo'n 30 kilo te zwaar...
Kortom, even drastisch als ik besloot te stoppen met lijnen, besloot ik nu te beginnen met een nieuwe levensstijl.
We zijn nu anderhalve week verder, uit ervaring weet ik dat de eerste week erg zwaar is omdat je dan fysiek moet afkicken van al dat lekkers, maar niets noppes nada, geen centje pijn.
Ook ben ik begonnen met de lessen van Evy, nog nooit in mijn leven ben ik trouw 6 keer zelf gaan sporten, maar ook hier tot nu toe geen centje pijn.
Ik, de koningin van de smoesjes om misstappen goed te praten nam gisteren geen gebak bij de koffie, en een bruin broodje rosbief voor lunch (en je wil niet weten wat het aanbod was in die zaak, normaal doe ik een moord voor de broodjes met namen als werelds, geitenbreijer, dikke os, etc) Vandaag op de markt met mijn dochter, zij kreeg een patatje (zij is absoluut niet te zwaar, en mag af en toe zoiets) en ik kocht zonder pijn bij de kraam ernaast een krentebolletje.
Ik ben 1,5 kilo afgevallen, en door het hardlopen ervaar ik het als meer. (merk nu al meer spieren, en dunnere bovenbenen) Najaaaaa het moet niet gekker worden met mij!! Ik ben benieuwd waar dit op uitdraait, jullie ook??

zondag 11 juli 2010

Spannend!!

beessie
Vanavond met een groep de finale kijken, we hebben oranje soesjes, oranjeborrelnoten, oranje paprikachips,oranje kaasknabbels, en een boel bitterballen, aan ons zal het niet liggen..

woensdag 7 juli 2010

dagboek van een gek..

Het is maar goed dat deze log, geen dagboek heet, en ook geen weekboek, want regelmaat zit er niet in mijn postings..
Het hebben van een weblog is voor mij nog aardig nieuw, maar afgelopen maanden is mij opgevallen dat ik wisselende logzin heb. Toen ik dit log startte heb ik mijzelf voorgenomen mijzelf niet gek te laten maken, en vooral te loggen omdat ik WIL, en niet omdat ik MOET (van mijzelf dan he) en ik moet zeggen dat bevalt mij wel! Het is nu natuurlijk steeds mooi weer, en mijn laptop heeft een slechte batterij, dus buiten loggen gaat niet, dan log ik dus niet zo heel veel. Ik kan me voorstellen dat ik doordat ik niet supervaak log, ik wat minder lezers trek, dat is dan maar zo, het moet leuk blijven vind ik.
En leuk vind ik het! Ik vind het leuk om mijn hersenspinsels op papier het beeldscherm te zetten. Ik vind het leuk om reacties te krijgen. En ik vind het leuk dat ik het leven nog iets bewuster ga leven als ik al deed, door na te denken over wat logwaardig is, en door vervolgens dit op papier het beeldscherm te zetten. Soms krijgt een gebeurtenis een heel andere invalshoek tijdens het schrijven zoals het logje over het afscheid van onze vouwwagen. Dit specifieke logje gaf me iets meer inzicht in mijn eigen beweegredenen, en dat was fijn.
Kortom, ik denk dat ik hem maar hou, dat weblog van mij! Sterker nog ik heb er een logje bij gemaakt, deze kun je hierboven als tabblad vinden. Dat andere logje staat niet op zichzelf, maar is gewoon een plekje om wat lekkere receptjes kwijt te kunnen.