woensdag 6 juni 2012

Gesprek

Een gesprekje met mijn dochter(8) en nichtje(9) tijdens de lunch vond ik zo humoristisch dat ik het even wilde delen met jullie.

F: mmmmmm lekker een mectarine
ik: een nnnnectarine met een n van Nico
M: ohhhhh een Nicorine

Haha zo'n leuke leeftijd hebben ze, ze beginnen allebei best droog te worden, en snappen mijn grapjes ook :-)

dinsdag 5 juni 2012

stralend

Gezondheid is een raar ding, wanneer je gezond bent sta je er weinig bij stil, hoogstens een tijdje wanneer iemand in je omgeving ziek is. Wanneer je niet gezond bent beheerst het je leven, zeker wanneer je nog op zoek bent van de reden waarom je je zo rot voelt.
Ik ben de afgelopen maanden druk geweest in de medische molen en behalve de uiteindelijke niet zo ernstige diagnose "galstenen" kwam er nog zo het een en ander langs.
Dit alles maakt dat ik nu ik gediagnosticeerd, geoppereerd en nu weer helemaal gezond ben, ontzettend geniet van alles wat ik weer heb, en kan etc.
Volgens bekenden loop ik te stralen, en hoewel ik me ook best stralend voel ben ik dan ook wel weer zo nuchter om te denken dat dat ook komt door de vergelijking met hoe ik er afgelopen maanden uitzag.
Maar blijkbaar heb ik dat toch een beetje onderschat zo merkte ik vannochtend.
Ik liep over straat en er komt mij een wildvreemde dame tegemoet, ze kijkt neutraal. Op het moment dat ze mij ziet breekt er een brede lach door bij haar:
 zij "je hebt een blijde dag vandaag zeker?"
ik beetje verrast "Ja inderdaad"
zij ''ik zie het aan je geniet ervan"
ik "dat zal ik doen fijne dag verder''
Dit alles in het voorbijgaan, was ik al niet blij dan werd ik het nu wel!

zaterdag 2 juni 2012

Een heel jaar..

Een heel jaar heb ik niet geschreven, mijn laatste berichtje was niet zo opwekkend, naar aanleiding daarvan zou je denken dat ik in een depressie ben geschoten afgelopen jaar, gelukkig is dat niet waar.
Afgelopen jaar was een jaar van vermoeidheid weinig energie en daardoor zat ik ook geestelijk niet lekker in mijn vel.
Een jaar wat eindigde met een galsteenoperatie, met de nodige complicaties. En een nieuw jaar wat in mei begon met ENERGIE zoveel als ik in jaren niet gehad heb. Want achteraf heb ik al jaren last van die gal maar heb ik mijn verminderde energie altijd op andere oorzaken gegooid..
Nu pak ik alles weer op wat ik de laatste maanden heb laten schieten, sociale contacten, school, sport, en doe ik de overige dingen weer beter en met meer overgave, werk, huishouden etc. Tijd om ook mijn blog weer eens op te pakken..
Lezen deed ik nog wel, reageren ook zo hier en daar op onregelmatige basis, maar nu krijg ik ook weer zin in schrijven :-)